Välkommen tillbaka PSN

Som du säkert vet har Playstation Network – PSN – legat nere under en knapp månads tid på grund av någon sorts piratattack. Och som du säkert vet är onlinetjänsterna nu tillbaka, med allt vad det innebär. Som plåster på såren får man också – som du säkert vet – ta del av en hel del gratismaterial. Kanoners, tänkte jag: eftersom jag typ aldrig spelar onlinespel kunde jag inte bry mig mindre om att tjänsten legat nere och nu ska jag helt plötsligt få en belöning för att jag under en tid förvägrats en tjänst som jag ändå är ganska ointresserad av. Socker och solsken med andra ord.

Problemet är bara att om man inte väljer att ladda ned allt content samtidigt, blir man av med den vänliga välkomstguiden nästa gång du startar konsolen. Istället hänvisas man till ett labyrintiskt menysystem värdigt en MUD.

I händelse av att du skulle råka ut för samma problem tänkte jag dela med mig av en instruktion. Kanske hjälper det någon.

Om du gjort ett avbrott i nedladdningen av ditt Welcome Back Program-material och vill fortsätta att ladda ned resten, gör så här:

1) I startmenyn, bläddra till PSN-ikonen.
2) Bläddra uppåt till Account Management
3) Från Account Management, välj Transaction Management
4) Bläddra nedåt till Services List
5) Välj Playstation Network Promotions
6) Tryck OK/Yes/whatever fram till dess du kommit fram
7) Voilà

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.