O Camaleão – äntligen här!

På grund av en massa trist strul med datorn har arbetet med O Camaleão stått stilla. Äventyret utlovades komma under sommaren, men så blev uppenbarligen inte fallet. Ur fragmenten av hårddiskkraschen har äventyret dock rest sig som en lågupplöst fågel fenix. Stort tack till Andreas Sölvebring, som inte bara räddade texten undan lågorna utan också bidragit med utmärkta – högupplösta – bilder som återfinns i Appendix.

Grand Hotel, Beira

O Camaleão utspelar sig i ett smutsigt och fattigt Moçambique, utsuget av oräkneliga länder och företag, bombat till spillror och med Disenganis Madagaskar som granne i öster. Nu  har en återuppbyggnad påbörjats, långsam, plågsam. Genom en enorm satsning av den välkände filantropen och läkemedels-miljardären Radjeev Sankhar Barik III,skall den förut populära badorten och hamnstaden Beira åter blomstra – locka till sig investerare, turister och friska ECU.

På Beiras gator avtecknar sig en ny fasa. Ett övernaturligt väsen, en ond ande. En kameleont som rör sig mitt i folksamlingar, stjäl spädbarn ur deras sängar och suger livet ur dem. Inga böner hjälper, ingen makumba. Kriget är slut, men döden håller fortfarande Beira i sitt våld.

O Camaleão är ett äventyr till Neotech. På Neogames hemsida finns kortfattade regler för hur du konverterar från Neotech till Neotech 2.

Speltid: 2-4 spelmöten

o camaleao (pdf)

2 thoughts on “O Camaleão – äntligen här!”

  1. Såhär i efterhand är det bara att beklaga att det tog så lång tid att färdigställa eländet. Många av de vassa hörnen har blivit slöare av tidens tand. Vem minns till exempel idag att det var något av en nationalsport i Österrike att hålla folk inlåsta i källaren?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.