Vampire in the 80s!

En ny bok från White Wolf till samlingen av vampyrmoduler. Denna gång om hur vi ska spela vampyrer på 80-talet. Man kan iaf inte beskylla förlaget för brist på nya miljöer, allt från krabbvampyrer, antika Rom eller nu det neonsprängda decenniet. Jag gillar omslaget som verkligen luktar 80-tal, precis lika stämninsfullt som det till Requiem for Rome. Jag tror att om man ska spela Vampire eller något annat av White Wolfs spel ska de göras i en historisk kontext. Bokens innehåll kan jag dock inte uttala mig om men omslaget är det inget fel på. En trevlig baksidetext är det också:

Do you remember the 80s? Not that bubble-gum garbage you see on those so-called ‘music networks,’ but the real 80s? World War III was always on the horizon while sex, drugs and money flowed like a river of blood right to us. Vampires were everywhere. The Masquerade was at its thinnest point, but we didn¹t care because the world was ours. We kept playing our games, doing our dance, but everyone was afraid that one AIDS-ridden blood doll with a grudge or one neonate with a personal computer and a private investor would decide someday to pull the trigger and make the world burn.

Those were good times.

4 thoughts on “Vampire in the 80s!”

  1. Jag kollade in det på SF-bokhandeln igår. Den är märkbart billigare gjord än deras tidigare moduler. Den är också rätt så tunn. Priset låg på ca 170 kr vilket kanske är aningens dyrt. Håller med om att omslaget är snyggt dock.

    1. Hur verkar själva innehållet vara? Om inte kan jag tänka mig att köpa grisen i säcken och rama in omslaget.

      Det är tråkigt att White Wolfs hemsida är en tragisk motsats i design. Jag gråter varje gång jag försöker hitta information eller inspiration där.

      1. Jag vet faktiskt inte. De tar upp hur de olika Covenanten har det och även Klanerna i 80-talets USA. Jag har för mig att de behandlar någon amerikansk stad (Boston?). Allt detta kanske stod i informationen om The New Wave? Illustrationerna är ganska så få till antalet och de är utav ungefär samma kvalitet som i de tidigare böckerna. Papperskvalitén är samma som i övriga WoD böcker, dvs vanligt, matt papper. Den är limmad med mjuka pärmar. Jag tänkte verkligen på att den kändes billigare gjord än alla andra tidigare Vampire supplement när jag höll i den. Detta säger givetvis inget om innehållet.

        Jag har verkligen inget emot om man gör billigare produkter så länge som dom är bra, men jag kan kanske känna mig lite lurad när priset på att köpa produkten är så pass högt. Å andra sidan. Gillar man Requiem-settingen och åttiotalet så är det väl säkert ändå ett värt köp.

        OBS: Jag måste säga att jag faktiskt tillhör den skara av Vampire nissar som faktiskt föredrar Requiem framför The Mascerade. Tycker dock att illustrationerna blev sämre. Nuförtiden är allting grått, grått och mer grått.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.