Rumpish Tuttish

Nude Nuns with Big Guns är en extraordinärt dålig film. Man märker det egentligen redan på titeln. Huge Guns hade varit en läckrare tungvrickare. Så jag tänker inte orda så mycket om vad som gör filmen dålig. Med en liknelse med blaxploitation kan man säga att Nude Nuns innehåller 100% exploitation och 0% black. Det får bli min recension.

kukish!

Som en sorts kundtjänst erbjuder jag här vad som nära nog är filmens slutscen: hämnden. Så. Nu behöver du inte se den.

Istället bör du se Coffy. Eller till nöds Maniac Nurses Find Ecstasy. Den senare är fortfarande en dålig film, men de vansinniga sjuksköterskorna delar ut död och smärta till andra. De har någon sorts agens, som det heter med ett avancerat ord för att vara en besjälad varelse som kan påverka sin omgivning.

Nu kanske det känns som att rollspelsanknytningen har varit svag i den här posten – men som tur är är den inte slut än! På vårhimlen tornar nämligen ett helt annat oväder upp sig, signerat gubben som gjorde 300 och Watchmen, och nu senast Legenden om Ugglornas Rike (som ingen jag känner har sett). Filmen jag talar om heter Sucker Punch och har mer potential än hela Handels. Vi har drakar, robotar, ninjor, mentalsjukhus, nazi-zeppelinare och rollerderby-namn. Och bäst av allt: filmens premiss är att hjältinnan måste fantisera ihop spektakulära äventyr i olika låtsasvärldar för att fly från den trista verklighetens fängelse. Jag tar det igen: filmen utgår inte explicit från att man måste spela ett datorspel eller köpa en t-tröja (även om man säkert gärna får göra det också) utan uppmanar sin huvudperson att fantisera.

http://www.youtube.com/watch?v=KrIiYSdEe4E

Om jag vore ett rollspelsföretag skulle jag köpa reklamplats i samband med premiären. Dela ut flyers utanför. Försöka omförhandla med BR. Skicka in recensionsex av mina spel till olika dagstidningar. Försöka få dem att göra ett reportage om rollspel. Kolla vilka fjortisbloggar som skriver “shit assååå vilken fet film”, och försöka sälja där. Såna saker.

Just sayin’

7 thoughts on “Rumpish Tuttish”

      1. Good point – desto större anledning att starta ett och lova att aldrig skriva böcker. Mn riktnings borde väl platsa 🙂 Mylningspel? Alla andra i Fenix rollßpelen-e-inte-döda-än.

        El ja de gör annat också menar du?

        1. Jag tänker att Rävspel, Riotminds, Järnringen och Neogames alla har slutat att ha ett regelbunden utgivningstakt.

          Det räcker väl att se listan över årets nominerade rollspel i Fenix för att se att det inte finns några rollspelsföretag i Sverige?

          1. Ok – håller med men kanske inte på bas av rollspelen – man kan ju inte förvänta sig att de ger ut nya rollspel varje år. Däremot säger supplementdelen en hel del – det är där man vill ha produktion.

    1. Det är en av många saker som jag hoppas på.

      Bakgrunden är just artikeln om rollerderby – att stockholmsklubben hade gått från inte ens ett fullt lag till en regelrätt klubb för att de delade ut flyers utanför Whip it. Och när jag läste det kom jag att tänka på vilket intryck det gjorde när jag precis hade sett Sin City och kom ut i sommarnatten och där ute stod det två långbenta tjejer och delade ut reklam för Club Privé och så plötsligt kommer en jeppe som är brännskadad i hela ansiktet med ett ciggpaket och frågar om eld… Rätt tid, rätt plats och rätt sammanhang är inte att förakta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.