Star Wars återuppstår hos FFG


Star Wars licensen har nu hittat en ny ägare, nämligen Fantasy Flight Games. Det är inte speciellt förvånande då de gjort sig kände på att göra just detta. Den senaste licensen de fick under sina armar var Sagan om Ringen. Samtidigt som de har hanterar licenser från Warhammer och Lovecraft-världen och Det kommer producera ett samarbetskortspel baserat på de tre första filmerna, ett X-Wing vs. TIE fighter spel där man köper miniatyrer och slåss mot varandra. De utlovar också ytterligare kort- och brädspel under de kommande månaderna tillsammans med hör och häpna ett rollspel!

Vi kan troligen vänta oss något i stil med det system som använts till Warhammer Fantasy 4ed. Det innebär massor ut av kort, special förmågor, och snygga illustrationer, troligen också en hög med specialgjorda tärningar. Redaktionen har blandade åsikter om Fantasy Flight Games och deras licensprodukter, personligen menar jag att det idag inte finns något spelbolag som skulle lyckas med att hantera Star Wars-licensen bättre än dem. De har visat gång på gång att de kan skapa spel utifrån licenser som känns fyllda av den känslan som originalprodukten.

Jag rekommenderar er också att läsa artikeln om brädspelet Doom, där Olav menar att Fantasy Flight Games är “…som en golvbrunnen i rollspelsvärldens offentliga duschrum – ett svart hål som långsamt sörplar in döda licenser..”. Vad tror ni? Jag tror det kommer bli bra.

Läs mer om nyheten på Fantasy Flights webbplats.
http://www.fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2528

9 thoughts on “Star Wars återuppstår hos FFG”

  1. Har store förtroende för FFG. Dels för att de räddade Dark Heresy franchisen, och subsekvent har behandlat 40k-spelvärlden med med respekt än vad GW någonsin gjort; dels för att en av deras författare och spelutvecklare är en gammal bekant till mig – en person med encyklopedisk kunskap inom ett halvdussin nörduniversa (bl.a: 40k, WHFB och Star Wars) och som är en hejjare på att svänga ihop regler som inte bara är funktionella utan även väldigt roliga att använda.

    Jag ser fram emot det uppkommande SW-rollspelet, men har inget större intresse för det övriga merchandet.

  2. Står det verkligen att rollspelet ska likna WH3? Annars finns ju uppenbar risk för att de gör flera rollspel – Jedispelet, Sithspelet etc.

    Det viktigaste är väl att de inte gör samma fel som i hela WH40K – alle med för mkt skittext mellan det viktiga. Alla regelböcker skulle kunna vara 1/3 långa och ändå få med samma info och bli 3 ggr mer lättlästa och bra.

    Inget kan iofs slå Westend games SW ever! 😀

    1. Att spelet kommer likna WH3 är min egen spekulation. Jag tänker att det är ett inkomstbringande koncept som passar Star Wars världen men klara arketyper och specialförmågor. Jag tänker att det också bör passa formatet med en expansion med möjlighet att spela typ en av filmerna osv. Jag spekulerar helt fritt alltså, det är också en nyare produkt än WH40k reglerna som mer eller mindre är snodda från tidigare upplagor av WHFRP.

      Jag instämmer med dig att WH40K böckerna innehåller för mycket av allt, både regler och text. Svårspelat. Jag har ärligt aldrig spelat ett Star Wars rollspel, var Westends version bra, fått för mig att reglerna liknar de i Gondica.

      1. Jag hoppas du har rätt – men att de fixar det som va buggigt och som inte lagades när de splitta det i böcker och lådor – typ hur växling mellan story time och encounter time funka, att skita att räkna stress/fatigue och skador med pluppar och kort (kritiska skador kan fortsätta ha kort), mm.

        Kommer du prova SW nu då?

        /K

  3. X-Wing: bildgalleri från demo på årets GenCon som börjar idag fredag 5/8.
    http://www.boardgamegeek.com/images/thing/103885/x-wing

    Star Wars: The Card Game: en kort review av introsessionen från GenCon.
    http://www.boardgamegeek.com/thread/682751/a-review-of-the-demo-gencon-2011

    Nate French och Corey Konieczka designar, de har stått bakom de andra samarbetskortspelen som FFG gett ut. Verkar i praktiken vara en retheme på Lord of the Rings LCG. En bild på Han Solo’s kort nedan samt en länk till FFG Star Wars: The Card Game webbplats:
    http://www.fantasyflightgames.com/ffg_content/Star-Wars-LCG/Description/han-solo(1).png
    http://www.fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2527

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.