Descent blir mindre, Dune blir Twilight Imperium

GenCon 2011erbjöd framförallt nyheter från Fantasy Flight Games som inte slutade med att annonsera sina Star Wars spel, de berättar också att det kommer en ny version av deras klassiska dungeon crawler Descent: Journeys in the Dark av Kevin Wilson. Denna gång blir lådan i mer hanterbar storlek istället, mer fördjupade utveckling av yrken, nya monster m.m. Om man inte har tid att spela rollspel, ett problem jag tror är större än vad vi vill se, menar jag att Descent kan vara ett bra substitut.

En annan nyhet är att det klassiska brädspelet Dune som varit out of print i en evighet nu kommer i en ny upplaga men med ett reviderat tema. Spelet kommer nämligen utspela sig i samma värld som rymdhärskarimperiespelet Twilight Imperium. Brädspelet kommer heta Rex. Det känns väl ändå lite B att spela på Arrakis men ändå inte göra det? Jag är tveksam. Spelet är dock ännu inte utannonserat och finns inte ens på Boardgamegeek.

Läs mer om ny upplagan av Descent på FFGs webbplats eller se ett fotografi på omslaget av Rex.

4 thoughts on “Descent blir mindre, Dune blir Twilight Imperium”

  1. Jag har ju några Descent-lådor – men kan inte säga att det är en bra ersättare för rollspel – för det tar ohyggligt lång tid att spela – mao svårare än att få ihop i tid än en kvälls rollspel.

    1. Vad trist, aldrig spelat Descent. Å andra sidan kanske det inte tar tid utanför just den där kvällen, alla förberedelser med att göra karaktärer, skapa äventyr och läsa på stridsregler?

      Verkar som att det ska ta kortare tid med setup i 2ed men det är nog bara marginellt snack.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.