2011 års hjältar: konstruktörer

Årets konstruktörer

Åsa Roos. 20.000 tecken-projektet växer och växer. Dagarna före årets slut släpptes nummer 35 och 36, vilket innebär att Åsa Roos mycket väl kan var inte bara årets konstruktör utan århundradets konstruktör. Äventyrsserien blir desto mer imponerande eftersom Roos dessutom fann tid att blogga, (hand)skriva ett spel samt fylla Fenix med material. Åjustdet – jobba. Med att göra spel.

Robert Jonsson & Tina Engström. Om 2011 var gnomernas år, var Mylingspel den största gnomen av dem alla. Inte nog med att ett flertal moduler släpptes, att konvent besöktes och att spelet “Leka med elden” såg dagens ljus – nya produkter är på väg under nästa år.

Fria Ligan. Fria Ligan är som rollspelsvärldens svar på Anonymous. Man vet inte riktigt vilka de är, men de har ett finger med överallt. Under årets lopp han gruppen publicera material i Fenix, ge ut två äventyr, förevisa ett nytt brädspel som utspelar sig i Stockholm efter katastrofen men absolut inte har något att göra med Mutant, samt ge ut en nyutgåva av Version Noll, rollspelet som inte är nästan-Mutant. Bra gjort, säger vi, och ser fram emot fortsättningen.

Jörgen “Klaatu” Karlsson. Precis när Riotminds dragit ur proppen landade 160 sidor äventyr på internet, signerat Karlsson och besökarna på Riotminds forum. Under hösten följdes bragden upp med serien konverterade klassiker, och även om det glunkades om upphovsrätter hit och dit kunde ingen invända mot resultatet: ursprunglig action, nu uppdaterad och fräsch. Medusa games verkar bli för Drakar och Demoner, vad Fria Ligan var för Coriolis. Spännande.

Bubblare: Daniel Lehto (Äventyr), Kenneth Hite, Michal Lysek & Ian Stewart (New Horizon).

 

10 thoughts on “2011 års hjältar: konstruktörer”

  1. Ojdå, tack igen!

    Sedan ett par saker som jag tror att du har missat. Jörgen Karlsson är den som konstruerade senaste äventyret till En Garde! III, Madame de Brasillachs hemlighet, vilket kom ut innan jul. Plus att vi lyckades släpa oss iväg till två konvent under 2011 (CalCon och GothCon). 😉

  2. Alltid trevligt att ens skrivande blir uppmärksammat, så stort tack för det!

    Kollar jag in pipelinen för 2012 lär det bli ett lika fullspäckat år i år, så det är bara att fortsätta i samma tempo som tidigare. 🙂

      1. Tja, tycker nog att Fantasy! är värd en nominering. Det var ju trots allt i affär 2011. Och 2012 kommer sannolikt bli Svavelvinters år.
        Men tack Anders för de vänliga orden!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.