Andra gudar

Här följer en animerad kortfilm efter Lovcrafts the other gods. Enligt legenden ska en Peter Rhodes ha gjort filmen med Lovecrafts samtycke. men den aldrig slog igenom och försvann. Först nu är den återfunnen.

Eller nåt. Men den är fet ändå.

4 thoughts on “Andra gudar”

  1. “Disdain for the cinema”? Hans dagboksanteckningar från tiden i New York har mängder med noteringar om hur han går på bio tillsammans med sin fru eller sina vänner. Jag antar att det är en missuppfattning född ur den felaktiga bilden av Lovecraft som en tvådimensionell bakåtsträvare som såg allt som kan associeras med “nymodigheter” som något föraktansvärt, men det stör alltjämt min upplevelse.

    1. Nej, det är faktiskt helt korrekt. Lovecraft såg visserligen en hel del film och inspirerades också av film (t. ex. BERKLEY SQUARE), men på det stora hela tyckte han filmen var ett ganska taffligt medium och han säger t. o. m. någonstans att han aldrig skulle ge tillstånd till en ev. filmatisering av hans verk. Det är då rakt inte någon missuppfattning — läs hans brev eller någon bättre biografi, som I AM PROVIDENCE.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.