Året som gått…

Snart är ännu ett år av bloggande till ända, och det är dags för bokslut.

Sedan den första januari har vi haft sammanlagt 40 654 sidvisningar fördelat på drygt 9000 unika besökare. Jämfört med 2011 innebär det en ökning på 44% respektive 49%. Vi har alltså nått påtagligt många fler, men varje läsare har varit mindre aktiv på sidan. Förutom att förhållandet mellan besök och besökare sjönk, blev det genomsnittliga besöket också något kortare 1:49 jämfört med 2:08.

145 inlägg har det hunnit bli under året.

Det tveklöst mest lästa inlägget var offentliggörandet av guldgnomen-vinnarna, som hade 455 direkta träffar. Andra populära inlägg var Mutant – två vägar att gå (279 träffar) och Cthulhu for president (252 träffar). Den senare nådde en rejäl topp runt det amerikanska presidentvalet, vilket troligtvis är en delförklaring till varför vi såg fler men kortare besök under året. Även i år var Jag överlevde Drakborgen ett mycket uppskattat inlägg, och det är därmed det mest lästa inlägget vi publicerat sen bloggen startade.

Vid en google-sökning på rollspel har vi svårt att nå topp 20. Kanske för att vi knappt har några ingående länkar, vilket i sig kan bero på att det varit ett ganska fattigt år på landets rollspelsbloggar. Istället är det tredje vanligaste sökordet för att hitta hit – efter boningen.org (jag vet, folk är dumma i huvudet när de googlar) och boningen – tusen mil bort. Snopet för de besökarna att de inte alls kom dit de ville.

I våras hade vi prova-på-spel på Dragon’s Lair med mycket svalt intresse. Det var ett försök i alla fall, och Anth dök upp och sympatispelade och drack öl så det var inte helt bortkastat.

När det gäller kontroverser och dramatik har inget hänt – bakläxa.

Nästa år gör vi något helt annat.

På återseende.

One thought on “Året som gått…”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.