Kult – Prisoners of the Illusion, Hur missade vi det här?

Igår så skrev Krank några tankar om Kult på rollspelsforumet. Det blev högt tempo på posterna, bra teori snack och en hel del saker kom fram; Mekanurg rotade i paradox kvartalsrapporter, jag drog fram vårt gamla aprilskämt som såg mindre ut som ett skämt nu än då, folk rotade rätt på ledtrådar från internets alla hörn.

Något verkar onekligen vara i görningen.

Men det märkliga är att vi alla missat det självklara, att Kults framtid redan var tydligt utannonserad. Även med det påpekat i tråden  så tog det mig till middagstid idag och andra forumiter ungefär samma tid att komma fram till en och samma sak.

Det är inte alls så galet.

Tesen är såklart att Helmgast ger ut Kult, baserat på Robin Liljenbergs Apocalypse World hack Illusionens Fångar.

Belägg ett:

Helmgast har enligt sig själva  ett flertal hemliga projekt som ligger i startgroparna.

Belägg två:

De har råd med licensen efter Sverges Mest Framgångsika Crowdfunder.

Belägg tre:

Marco kan högst troligtvis, som brand manager på på Paradox och CEO på Helmgast, förmedla en licens till sig själv med enkelhet.

Belägg tre komma fem:

Om de mot förmodan inte har råd med licensen så är Marco gjord av pengar och kan köpa den för egna medel.

Belägg fyra:

Det har gått att läsa i över en månad att Illusionens Fångar kommer att ges ut av Helmgast i den här posten:

gast

Och så kom det sig att den största bomben i rollspelssveige briserade, utan att någon av oss märkte av det förrns långt senare.

9 thoughts on “Kult – Prisoners of the Illusion, Hur missade vi det här?”

  1. Invändning. Det är kul med listor, men att kalla ännu fler antaganden för “belägg” är lite roligt.
    Teori (Belägg) Tvä: De har råd. Visst. Det kan de ha. Om de inte brände pengarna på att faktiskt trycka upp den större delen av EON. Och vad säger att du ska hosta upp en massa stålar up front? En teori, inte belägg.
    Teori (Belägg) Tre: Va?!? Utveckla gärna. Jag skulle nog säga att det är allt annat Marco Behrmann har gjort än just att han har funktionen Brand Manager eller CEO som gör att han kan “förmedla” en licens. (Rättigheterna ligger inte på det bolag Marco arbetar för.)
    Belä..ehm..teori 3 punkt en halv: Haha, kuriosa 🙂
    Teori 4: Ja, Illusionens Fångar. Helt rätt. Illusionens fångar.

    Det är sant att bomben (säkert) briserar, men jag vet inte hur många som anat det under resans gång, efterhandskonstruktion är ett effektivt sätt att snygga till sin historia.

    😉

  2. Såg det för några dagar sedan! Det här är det största på länge för min del! Jag ser otroligt mycket fram emot det här spelet. Marco och Co gjorde ett riktigt bra och otäckt jobb med NOIR, så jag tror och hoppas att dom kommer att bibehålla den rätta svärtan. Jag köper alltid saker och ting över disk (jag är en dinosaurie) men det här projektet kommer jag vara med och crowdfunda. Det jag hoppas på är att dom kommer ha en god smak när det kommer till val av illustratörer till spelet. Dom gamla illustrtörerna gjorde mycket gott för KULT tycker jag. Hoppas också att dom för in internet på ett bra sätt i universat. Det är ju tyvärr rätt så vanligt att mycket förstörs när folk för in cyberspace 😉 i genreverk.

  3. Som sagt, jag har väntat på det här. Bra också att svenskar står för skräcken. När jänkarna gör skräck så vilar den ofta på en unken kristen moralism. Vi lever i ett sekulariserat land där Gud (Demiugen 😉 ) är död. Tomheten och kylan som finns här gör mycket gott för det mänskliga mörkret.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.