Veckans köp!

hej, jag är en kille med tuff frippa som dra runt i rymden

I vanliga fall tillhör jag skaran som är kritisk till rollspel på tv serier. Det stora problemet är att man antingen hamnar i fällan att spelarna skall agera karaktärerna från tv serien vilket såklart blir statiskt, märkligt och sällan särskilt bra.  Om gruppen däremot beslutar sig för att spela helt andra karaktärer så är risken överhängande att karaktärerna i tv serien var en alldeles för stor och avgörande bit och världen egentligen bara var en kuliss.

Det tror jag inte är gällande för Doctor Who, det har gått på tv så länge att alla skådisar och karaktärer bytts ut samtidigt som grundtanken i äventyr  i tid och rum bestått. Skurkarna är också konsekventa, vad som en händer kan cybermän, daleks eller kanske rent av Mästaren dyka upp och terrorisera spelarna. Dessutom legitimerar tidsresandet att dra in alla historiska personer och händelser.

Jag ser framför mig en kampanj där spelarna är en brokig skara av antropologer, konstnärer, praktikanter och strålkärringar som anställda av svenska rum/tids-byrån beger sig ut i det okända för att rädda framtida svenska rymdskepp, se till att Gustav Vasa inte faller offer för vampyrer och för alltid dölja den fruktansvärda sanningen om mordet på Olof Palme.

11 thoughts on “Veckans köp!”

  1. Det låter bra det! Jag kan tänka mig att det blir lite som Nisse Hults fantastiska äventyr. Det är nog helt rätt att lägga det hela i en svensk tappning. Då främjar man sig tillräckligt långt från originalserien för att skapa något eget samt skapa en gemensam plattform för spelare och spelledare.

  2. Haha! Vette fan men det kan nog ändå gå även om det är nischat så är ändå tiden en ganska stor nisch. Fånighetsfaktorn och ospelbarhetsfaktorn är väl medel. Little Fears vinner iaf duellen mellan dem.

  3. Tänker lite att Doctor Who också kan bli lite som min egen favorit Fantomen, när han läser högt ur Döskallegrottans krönika.

  4. Skulle lätt kunna tänka mig att spela en karaktär i den svenska rum/tids-byrån.
    Visst kan det säkert bli lite fånigt, men på ett bra sätt.
    Tror faktiskt att Doctor Whos universum är tillräkligt mångfacetterad för att klara sig utan den gode doktorn.
    Ser hur tex hur spelarna skulle kunna rekryteras till ett svenskt Torchwood.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.