Veckans pepp: Utopi Magasin

Kolik förlag, som säger att de ger ut serier “under parollen intelligent underhållning” – vad det nu betyder (det skulle kunna betyda bra, om man ser till titlarna jag har läst), släpper nästa år Utopi seriemagasin med episka serier.

Det här är typ den största nyheten i den svenska seriebranschen sedan Bush-administrationen tvingade Arne Anka upp ur sin grav. Att starta en ny månadstidning är svårt, tungrott och ekonomiskt riskfyllt (fråga Horst Schröder). Därför förtjänar den som inte skaffar sig en prenumeration ögonaböj tokstryk.

Nämnde jag att det är skitbilligt, att du får ett porträtt och att tecknare som Kim W Andersson (Love Hurts), Karl Johnsson (Mara från Ulhtar), Lena Neidestam (Zelda), Lars Krantz (Dödvatten), Loka Kanarp (Pärlor och Patroner) och många fler gör tidningen till Sveriges tveklöst bästa magasin med episka serier?

Gå genast in på deras hemsida och se hur du gör för att få ett bättre liv för ynkliga tvåhundra pix.

Hur är det här rollspel eller relaterad kultur undrar du? Kolla på den här Saturnuskatten svarar jag. Mer rollspel eller relaterad kultur än så har jag svårt att se framför mig.


Bilderna i den här (och typ alla andra boningenposter) är länkade från någon annanstans och vad vi kan förstå är det kosher.

2 thoughts on “Veckans pepp: Utopi Magasin”

  1. Det är roligt att det dyker upp reklam för Utopi här på Boningen. Det är verkligen på tiden att rollspelsfolket och serieskaparna/läsarna slår sig samman. Det kommer att gynna båda brancher. Jag tror nog även att innehållet i Utopi kan passa vissa rollspelare. Själv har jag kommit några sidor in på mitt eget bidrag. Rollspelet Kult har varit en bidragande orsak till att jag kom till att börja skriva rollspelsäventyr och senare även serier. Jag har till min seriesvit “Den Svarta Jorden” tagit inspiration både från Kult, Noir och givetvis The Call of Cuthulu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.