Gothcon 35

Nu har äntligen webbplatsen för årets största rollspelshändelse kommit upp. Som ni alla vet talar jag om Gothcon 35, som anordnas på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg. I år bjuds det på undergång på Påskön, ångpunk i Kykladern, andra världskrigshumor i Singapore, Magneter och mirakel, zombies i Pyongyang, viktorianska poliser, fyllehumor vid västfronten 1918, möss i antiken, tango och död, hermafroditer efter undergången, standard fantasy samt ett Kult-scenario som kommer likna Scream 2.

Till detta läggs som vanligt ett obligatoriskt scenario till Western och Bortom: Lögnens slöja. Den enda skillnaden är att Western kommer att spelas i det nya Western 4ed.

Om man inte besökt Gothcon i sitt liv rekommenderar jag samtliga ett besök. Sedan får du hålla tummarna och hoppas du får en spelledaren. Det har nämligen varit det största problemet de senare åren. Konventets folder går att ladda ner men har nog inte ännu kommit fram till era brevlådor. Jag glömde också säga att årets Gothcon färg är grön!

5 thoughts on “Gothcon 35”

  1. Jag som har en vurm för klassåterträffen som berättargrepp (se tex utmärkta Grosse Pointe Blank och Romy & Michelle)vill såklart även rekommendera scenariot Vinna eller Försvinna som utspelar sig på en kursgård i Värmland där gymnasieklassen SP3A har återträff och tioårsjubileum.

    För den som inte minns rollspelt kult: frukta inte i konventssammanhang utläses kult som vår värld i nutid – fast lite läskigare.

    Så ladda bandaren med Back street boys the call, destenys child indepedent women, Håkan Hellströms Nu kan du få mig så lätt och förbered dig på skog, skräck och kompisar från förr.

    1. Du kanske har rätt att detta blir någon slags socialrealistisk nostalgitripp med Killinggängethumor eller så blir det Scream 2.

      Personligen tror jag att Vinna eller Försvinna kommer vara en klassisk Kult-flopp. Erfarenheten av valet Kult är att man inte riktigt vet vad man ska göra med sin berättelse. Är det inte alltid enklare att skriva Nej / Friform?

      Jag tror skräcken kommer av själva klassåterträffen, för det finns väl inget obehagligare än just en sådan?

      Om man går på forna meriter så är det inte svårt att nominera Solnedgång över Kykladerna samt Tangonätter. Det är troligtvis två scenarion som håller hög standard. Men varje Gothcon är ett nytt Gothcon där en dålig spelledare eller ett scenario utan struktur kan innebära ett tråkig upplevelse.

      1. Jag tror helt klart på dina stalltipps, men de känns nästan som för säkra kort.

        Sen så är jag övertygad om att man kan förvandla det mediokraste kult / friform scenariot med den minst inspirerande spelledaren till en fest om man bara laddar för det, precis som med Drifitng scenariot från här om året.
        I det här fallet meden bandre fyllt av millenieskiftesmusik.

        Och det händer ju ibland att kult / friform verkligen levererar.

        1. Det hänger helt klart på spelledaren. Önskar bara att man sluta använda Kult som en utväg för att slippa skriva – / Friform.

          Även om jag tycker Kult är överskattat blir både scenariot och rollspelet sämre att ständigt vara ett svenskt substitut för thriller / skräck.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.