Veckans pepp: Null State

Vårens hetaste rollspelsnyhet verkar utan tvekan bli Null State – spelet om de som räddar världen (eller möjligtvis dem som räddar världen, språknämnden är inte helt enig). Grundpremissen är enkel. Allting bra som människan någonsin har gjort, har också haft en dålig bieffekt. Det dåliga hotar ständigt att ta överhanden och rollpersonerna måste rycka ut och förhindra det. Till sin hjälp har de superkrafter, robotarmar och laserhjärnor.

Spelet utlovar tre mycket intressanta huvudingredienser.

För det första: upplägget. Ingen småpotatis. Bara domedagsmaskiner, supernovor och omöjliga uppdrag.

För det andra utlovar spelet en aldrig tidigare upplevd nivå av dödlighet. Din hjälte vaknar en natt av ett telefonsamtal, tre minuter senare är hon på väg att köra en atomladdning rakt in i solen. Poff!

Sist, men inte minst, är spelet värt att kolla upp på grund av sin äventyrsgenerering. Att skapa ett äventyr går ungefär till såhär: klipp ut några bilder, rubriker eller ord ur en tidning. Klistra ihop dem på ett någorlunda meningsfullt vis. Klart.

Efter en snabbtitt på Forskning och Framsteg, kan Boningen stolt presentera ett exempeläventyr till Null State. Mycket nöje!

Några utklippta rubriker med potential

Efter två minuter i Photoshop är äventyret klart.

det färdiga äventyret

6 thoughts on “Veckans pepp: Null State”

  1. Om man vill ladda lite extra så kan man med fördel läsa Warren Ellis episodserie Global Frequency, som är spelets viktigaste inspirationskälla.

    Miranda Zero och den 1000 personer starka rörelsen Global Frequency bekämpar utomjordingar som är ord, övervintrade agenter från kalla kriget vars 70-tas cybernetik ärgat sönder i deras hjärnor och andra teknologiska fiender.
    Ny tecknare för varje uppdrag.

  2. Nu finns spelet att beställa från Nullstate’s webbplats, eller laddas ner om man är snål. Ett spel som är galet enkel till sin uppbyggnad med en spännande blandning mellan moraliska dilemman och gladvåld.

    Men glöm inte att köpa ett exempelar av Illustrerad Vetenskap också!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.