SSK lägger ned

Klockan 08:48 fick jag ett utskick från SSKs konventsgeneral (här i något förkortad form).

[…]

Föreningen hade årsmöte 4:e februari och beslutade att lägga ned.

Eftersom vi precis nu fått listan över medlemmar från personen som återkom från underjorden så känner vi att vi i alla fall måste öppna för er som är medlemmar att få en till möjlighet att rädda föreningen om ni skulle vilja.

Det behövs 5 personer som vill fortsätta driva föreningen.
Ni är varmt välkomna till mig om ni är intresserade så ska jag upprätta en lista och förklara mer om läget. men mitt direkta förslag är att låta föreningen gå i graven och istället stötta att det blir konvent i stockholm genom de andra befintliga konventen och att jobba med Sverok Stockholm som vi hoppas kommer kunna förvalta endel av de inventarier som vi lämnar efter oss.

Jag som suttit som general ett par år och varit med att leda föreningen tackar för mina år, det har varit en upplevelse och jag har verkligen lärt mig mycket och tar på mig ansvaret att det blev en uppgång och en nedgång under min tid. Och så hoppas jag att vi ses på något konvent i framtiden.

Personligen tycker jag det är djupt beklagligt att Stockholms Spelkonvent går i graven. Det är också ett av hobbyns största mysterium – varför är det så svårt att fokusera krafterna i Stockholm?

Min egen upplevelse av SSK är att det fanns något genuint trevligt under den för stora kostymen. Stort tack till alla som var med och drev det.

6 thoughts on “SSK lägger ned”

  1. Tråkigt, Stockholm behöver ett konvent, men SSK har aldrig nått sin potential så det känns som ett bra val att lägga ner och ge plats för något nytt som både kan sätta Stockholm på konventskartan igen och ge hela Stockholm ett årligt spelevenemang värt namnet.

  2. Självklart trist. Men i den bästa av världar leder det här kanske till att någon annan tar ett initiativ.

    Jag har ett konstruktivt förslag. Varför inte istället utgå ifrån försäljningen och låta förlagen sälja lite billigare från bord? Kring försäljningen kan de som vill arrangera provspel, istället för tvärtom. I Malmö säljs lite udda fanzines och musikdemos på det här viset. Jag förespråkar alltså en ny, mer lättarrangerad form av konvent, förslagsvis mer inriktad på rollspel.

    Kanske kan SF-bokhandeln övertalas till att hysa det hela?

    1. Jag tror att det är en mycket bra idé och varit i samma tankar. Jag tror att Dragon’s Lair, spelbutik i Stockholm både har rätt lokaler och ett intresse.

      Dock inte lika fokuserade mot rollspel men har ett desto större föreningsliv. Börja smått med ett par arrangemang, de har både kiosk och spelförsäljning redan i butik. Samt inbjudna. Ett bra idé som tål att utvecklas.

  3. Låter bra. Haken med den här typen av grejer är att de faller på att några få för göra för mycket, oftast ideellt och oftast under lång tid. Kan man bara komma runt det och bara göra sånt som folk pallar arrangera så tror jag att hälften är vunnet.

    Sen kan man kanske också försöka tänka lite nytt kring vilken typ av event man arrangerar. Konvent i den gamla formen kanske inte är rätt 2012. Det är ju ett rätt slitet koncept egentligen.

    Snarare hade dagens rollspel kanske klaffat bättre med en filmvisning eller ett författarbesök. Och inte ett traditionellt konvent som kräver en massa arrangörer och logistik. Ett sätt att få in pengar (som visserligen kräver en del förarbete) skulle kunna vara att köra det som en kulturfestival. Har man väl ett nischat koncept – tex skräckfilm, serieutställning och rollspelsworkshop – så går det genast under etiketterna ungdomar och kultur. Och då finns det pengar. Eller så kör man nåt privat och mindre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.