April, April: Boningen släpper Kult – Ex Mortis!

Boningen kan idag stolt meddela att vi arbetar på nya upplagan av Kult, det klassiska skräckspelet som har rykte om sig att ha fått rollspel förbjudna från leksaksbutiker under senare hälften av 90-talet.

Vi har valt ett annat fokus än tidigare upplagors gnosticism; Ex Mortis – Front Rost, som tills idag vart spelts arbetsnamn tar inspiration från den nya vågen nihilistisk skräckfilm. Hostel, Saw, Martyrs, À l’intérieur och den där serbiska filmen har snurrat i våra DVD-spelare under författandet.

Visst finns det en hemsk sanning att upptäcka, men det handlar inte om att verkligheten är an illusion eller att människan är fångade gudar. Vi vill lämna spelarna förtvivlade och mentalt tomma.

Nu är regeltexten helt färdig, alla bilder beställda och 40% av layout klar.

Vi räknar med att Kult: Ex Mortis når butikshyllorna under andra halvan av 2012

6 thoughts on “April, April: Boningen släpper Kult – Ex Mortis!”

  1. Jag måste erkänna att jag gick på det direkt. Sen såg jag kommentarerna och förstod att det givetvis var ett skämt.

    Hur mycket jag än skulle vilja bidra med illustrationer till Kult får jag ändå säga att den hade sett så sjukt mycket snyggare ut om alla teckningar till boken hade varit liknande den som ni just använde.
    Uteslutande gamla kopparstick och etsningar hade gjort att man fått en störtskön känsla för spelet. Dom är detaljerade och vackra men ofta så stämmer inte människornas eller djurens anatomi helt och hållet. Perspektiven, som är mattematiskt uträknade går inte helt runt. Detta bidrar ju till att allting känns lite skevt. Som en ytterligare understrykning på att det vi ser egentligen döljer något annat.
    Bilderna borde inte heller vara upphovsrätts skyddade vilket gör att de borde vara gratis att använda sig av.

    jaja. Kul Aprilskämt i vilket fall som helst.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.