Speltest

2679886512_f0a11562c1Som du kanske eller kanske inte vet om håller vi på och färdigställer ett sprillans nytt spel: Blood & Bronze.

Blood & Bronze utspelar sig i Tvåflodslandet, i skarven mellan myt och verklighet.

Djupt inne i Zigguraternas dunkel lever rovgiriga och eviga gudar, och deras vrede är plötslig och oresonlig. Tre gånger har världen förstörts av deras makt: översvämmats och skakats sönder, torkat ut och brunnit, förgiftats och förtvinat. Genom list och inställsamhet har människorna överlevt,  försvagade och förtryckta. Men i gamla tempel, i gravkammare och på fjärran platser finns fortfarande svartkonst och magiska artefakter. Den som kan bemästra dessa ting kan bli mäktigare än någon levande person; men riskerar att åter bringa olycka och undergång över världen.

Spelarna tar rollen som män och kvinnor djärva nog att trotsa vildmarken, ondsinta härskare och svultna monster. De knyter pakter och förråder dem, slåss för vad de tror är rätt eller vad de tror kommer gynna dem mest, kämpar mot fasansfulla varelser och utforskar resterna av tidigare civilisationer. Kanske blir de en dag till och med djärva nog att trotsa gudarna.

För närvarande pågår speltest för fullt. Åtminstone tre av de bästa regler jag någonsin skrivit har kastats ut för att de inte hållit måttet.

Rent objektivt säger det en del om hur bra det övriga är. Eller?

Om du åker till Lincon, se till att titta förbi Hyperpyrexia Press. Där kan du träffa mig (Olav), prata rollspel, spelfilosofi, regelmekaniker och tjuvkika på Blood & Bronze. Vi är i Colosseum från fredag.

8 thoughts on “Speltest”

  1. Shamash vrede kommer testa spelarna imorgon! Förhoppningen är att vi kommer nå den glömda tempelstaden Shusarra innan kvällen går mot sitt slut.

  2. Äventyrarna nådde aldrig tempelstaden Shusharra. Men på vägen dit träffade de däremot på en man som sökte efter en död gud i ökensanden, lyckades undvika de apliknande varelserna som dansade vid Xhusara, den svarta zigguraten. Till sist lyckades de med nöd och näppe förvisa en fruktansvärd eremitkräfta från urtiden tillbaka till Apsû.

    Vi avslöjar också lite mer om spelets stämning via vår Facebook-tråd.

      1. Boningen.org. Tror dock inte det ska vara något problem att hitta oss om du söker på boningen i sökfönstret, bör undersökas om inte. Annars går det att använda länken uppe i högra hörnet på sidan så ska man komma direkt till sidan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.