Att sätta siffror på kul

Som du säkert märkt har det varit lite snålare med uppdateringar i år på boningen. Det beror förstås på en massa världsliga saker – alltså saker som står i direkt kontrast till den fantasi som vi skriver om och utifrån. Men det beror också på arbetet med Blood & Bronze, som sniglar sig framåt.

Just nu håller jag på att “statta” – alltså att konvertera mer eller mindre fantasifulla idéer till mer eller mindre ofantasifulla siffror. Och utav allt meck jag gjort är det här nog det tråkigaste. Det är så tråkigt att jag tröttnat på den automatiska NPC-generator som jag gjort för ändamålet. Det är så tråkigt att jag tröttnat på slumpen och börjat domdera – jag slår tärningarna, får ett resultat och börjar direkt ändra på det. Det är så tråkigt att jag knappt får ihop tio grupper (vanligen bestående av en till tre “olika” monster/figurer) på en timme.

Jag är på grupp 74 av 100.

Så, här kommer min fråga. Måste det vara så jävla tråkigt att statta monster? Gör jag fel?

Som det är nu känns det som att suga ut en hel reservoar av fantasi för att pressa fram några döda siffor: som att tvångslaxera excel.

Ska det vara på det viset?

4 thoughts on “Att sätta siffror på kul”

  1. Den första frågan jag ställer mig är om du behöver 100 grupper á 3 monster. Varför det?
    Jag hoppade snabbt själv över att statta SLPs i kampanjkapitlet till COR 2.

    1. Jag är benägen att hålla med.

      Å andra sidan: om jag skulle skita i att göra det för att jag tycker det är tråkigt, innebär det ju att jag tycker det är ok att spelledaren ska ha tråkigt när han/hon kör spelet. Och så ska det inte vara.

      Sen borde antalet förstås varit mindre, men jag behöver ett jämnt 100-set (så det blir d100-kompatibelt för den stressade spelledaren) och nu är jag närmare slutet än början vilket innebär att det vore ett minst lika tråkigt merarbete att göra om det jag gjort hittills…

      Ett tvättäkta dilemma med andra ord. Jag kanske bara får syssla med något annat ett tag.

      Typ statistik =(

      1. Jag menar man kan dela in i intervall på t100 också, med smalare för lite annorlunda och “svårare” monstertrios – då kanske 74 st räcker. De kanske tar bort de tråkigaste. Nu vet jag iofs int ehur mkt stats och text det är till varje grupp.

        Sen håller jag med – det är bättre att du gör det än att SL ska göra allt själv.

        1. Jag har för mig Kenneth Hite skrev att 10% av att skriva ett rollspel är roligt sedan kommer 90% som är rent arbete. Det måste forceras igenom helt enkelt.

          Ett annat tips är att ta hjälp av någon annan för de sista 26 monsterseten som ännu inte har tröttnat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.