Dagens Grymkäft: Satans båge

Sedan urminnes tider har rollspelens värld varit präglad av hatet mellan alver och dvärgar. Motviljan är förståelig: i allt verkar de vara varandras motsatser. Alver är gillar blommor, dvärgar sten. Alver gillar feminina män, dvärgar gillar kvinnor med skägg.

I dessa dystra tider är det dock viktigt att komma ihåg att sådana “naturliga” motsättningar ofta är skapade. I kriget mellan alver och dvärgar finns det bara en vinnare. Människan. Ivrigt sprider hon sin giftiga hat-propaganda mellan dessa båda queera minoritetsgrupper. Får dem att slåss inbördes, så att människan kan stå ohotad som norm.

“Alver och dvärgar” vill man ropa. “Ni ser inte den riktiga fienden. Det är Människan som hugger ned era skogar och mal bergen till grus. Det är Människan som avvecklar välfärden, gör er arbetslösa med sina tekniska landvinningar.” Men förgäves.

“Fuck you, skäggiga damen!” svarar alverna och lägger straffskatt på rooibos-export.
“Fuck you, Legolas!” svarar dvärgarna och smider Satans båge av någon o-böjbar legering och diamanttråd.

Tre döskallar.

One thought on “Dagens Grymkäft: Satans båge”

  1. En fantastisk sak med många av grymkäft illustrationerna är att äventyrare allt som ofta verkar vara gjorda av modellera (eller, undantagsvis, kvistar) snarare än kött och blod.

    Dels så kan man tänka på det som den där grejen med att man kan utforma sin äventyrare hur som helst, som en lerlump spelaren formar.

    Dels så blir det gulligt-groteskt på samma sett som det gamla brädspelt druvjakten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.