Länktips: recensioner

Känner du som jag en smått svindlande känsla inför gamla D&D/AD&D? Misstänker du att du saknar de rätta korskopplingarna i hjärnan för att pussla ihop “en stege från rum 12 leder till rum 24” till en helhetsbild? Har du svårt att bestämma dig för om du ska börja med den ofta omtalade G-serien, skippa direkt till den hypade S-serien, eller börja från början med B-serien? Och får du till och med lite ont i huvudet när du försöker förstå hur något kan börja med B2?

Well. Ibland har man tur, och just nu är en sådan tid. Connaisseuren och superspelledaren Eksem har precis slagit upp portarna för OSR-bloggen Kryptan. Där recenseras välkända och mindre välkända äventyrsmoduler för att personer som du och jag – som kittlas av tanken på dungeons men känner fasa inför att läsa dem – ska kunna välja ut russinen ur kakan.

Det, om något, är public service.

Not: de alfanumeriska koderna visar vilka äventyr som tillhör samma serie. Bokstaven betecknar äventyrsserie (exempel G = giants, D = drow, S = super, B = borderlands) och siffran betecknar vilket “avsitt” i serien det är.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.