…och vinnarna är

Sent i går natt, vid ett extrainsatt styrelsemöte, sammanställdes den slutliga rösträkningen.Ända in i det sista var det en mycket jämn omröstning. I flera av kategorierna skilde det i slutändan inte mer än en handfull röster. Årets svenska spel såg länge ut att bli en delad förstaplats, ända tills balansen under helgen till slut svängde rubbades en smula.

Sammantaget är vi stolta. Vi är stolta över att intresset varit såpass stort. Vi är stolta över att det går att ha en enkel omröstning, utan registrering av IP-nummer eller liknande spärrar, utan att systemet missbrukas. Vi är stolta över att vi tar vårt pris på allvar, och att ni som röstat också gjort det. Men framförallt är vi stolta över att det finns så mycket kvalitet inom en så liten scen, något som bland annat tar sig uttryck i ett enormt jämnt resultat.

Vi vill passa på att tacka Lars Krantz, vars alkemiska penna förvandlade papper till guld och fick en liten utmärkelse i internets utkant till ett pris värdigt en kung.

Det är en glädje att, å läsarskarans vägnar, presentera fjolårets hjältar: 2011 års Guldgnomer.

Här är årets vinnare

Årets illustratör: Tina Engström/Mylingspel

Årets konstruktör: Fria Ligan

Årets kommunikatör: Thom Kiraly/Märklighetstroget

Årets svenska rollspel: Fantasy! – Tomas Arfert/Saga Games

Årets rollspel: The One Ring – Francesco Nepitello/Cubicle 7

Ett stort grattis!

18 thoughts on “…och vinnarna är”

  1. Oj det var oväntat. Ett stort tack! Jag hade nästan glömt bort det här i och med att jag inte trodde att jag hade speciellt stor chans. =)

    Och grattis till de andra vinnarna, speciellt Arfert som trots sjukdom har lyckats få ihop Fantasy!. Vet precis hur jobbigt det kan vara.

    Sedan en liten hyllning till de övriga nominerade, speciellt Tove Gillbring som har stått ut med oss alla och har lyckats hålla ångan uppe i så många år nu.

    1. Som jag skrivit ovan fanns ingen formell spärr, i och med att varken personinformation eller IP-nummer registrerades. Den som ville kunde alltså – i teorin – ha röstat på sig själv 115 gånger och därigenom urlaka priset för att förstöra för oss, pristagarna och de som faktiskt röstade för att föra fram sin åsikt.

      Som tur var gynnades vi av två aspekter
      för det första är vår blogg inte såpass stor att den inbjuder till trolling.

      för det andra är det jävligt uppenbart om/när en kandidat stiger med mer än 100% under en förmiddag…

      Just sayin’

  2. Jättekul initiativ och stort grattis till vinnarna! Hoppas vi ser detta igen nästa år.

    Får vinnarna något mer än äran? Jag föreställer mig att det inte är en riktig gnom i äkta guld som kommer lämnas i deras trädgård.

    Hade varit kul att få intervjuer med vinnarna här på bloggen angående framtida mål och annat man alltid frågar lyckliga vinnare. 🙂

    1. Priset är inte ekonomiskt och det finns ingen vandringspokal i nuläget. De har dock rätt att titulera sig Guldgnom 2011, och använda logotypen i olika sammanhang. Guldgnomen är i sin linda så vi får utvärdera vad som ska göras beroende på resurser och önskemål givetvis.

      Vi hoppas inom kort få upp artiklar med vinnarna.

  3. Grattis till alla som vann! Jag fick bara in en vinnare(FL), men det spelar mindre roll. Tycker att det viktigaste är att det händer något positivt i en annars ganska utsatt bransch. Hoppas att Guldgnomen blir en tradition. Borde väl inte vara alldeles omöjligt att någon aktör, till exempel Fenix och/eller SF-bokhandeln, kan skänka någon form av priser nästa gång. Eller så funkar kanske nuvarande webbformat bäst.

  4. Jätteroligt att få dra sitt lilla strå till rollspells-stacken. Tack Olav och Boningen för att ni gav er tillförlit till mig som pokalens designer. Håller med om att det alltid är roligt med lite happenings.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.